Help! Can't post or see Snapzilla images outside of Snapzilla

Maitimo

mostly 'armless
Joined
Feb 22, 2020
Messages
90
Location
UK
SL Rez
2008
Cristiano Recently I've been unable to link to Snapzilla images from other sites, and I can no longer see any that I or other people have previously linked to. Here and on the official SL forum I'm getting no error message, just blank. But I did get an error message when I tried to do it on Wordpress, that said something like "alt text missing". I have no idea how to fix that, there doesn't seem to be an option in Snapzilla to add any alt text.

What's up here and how do I fix it (besides the obvious "go back to Flickr")?
 

Cristiano

Full Frontal Nerdity
Admin
Joined
Sep 19, 2018
Messages
3,072
SL Rez
2002
Joined SLU
Nov 2003
SLU Posts
35836
Matty Luminos can you show me an example of where the image is no longer showing? Your images are showing fine for me, including on external sites. Images on Snapzilla are already on an external site anyway from the main website.
 

Katheryne Helendale

🐱 Kitty Queen🐱
Joined
Sep 20, 2018
Messages
4,063
Location
Right... Behind... You...
SL Rez
2008
Joined SLU
October 2009
SLU Posts
65535

Cristiano

Full Frontal Nerdity
Admin
Joined
Sep 19, 2018
Messages
3,072
SL Rez
2002
Joined SLU
Nov 2003
SLU Posts
35836
You have to be somehow blocking images.snapzilla.net - that is the URL for the images. Your images all show fine.
 

Maitimo

mostly 'armless
Joined
Feb 22, 2020
Messages
90
Location
UK
SL Rez
2008
How odd. It's only started happening in the last few days and I haven't changed anything.

If I have images.snapzilla.net blocked, I have no idea how to unblock them. I can see them on snapzilla itself just fine. I've turned off adblock for snapzilla and VVO, it hasn't helped, and I don't know what else to try?
 

Maitimo

mostly 'armless
Joined
Feb 22, 2020
Messages
90
Location
UK
SL Rez
2008
I see those pics just fine. Are you using some kind of aggressive ad-blocker? Have you tried a different browser to see if it happens there too?
It does work in another browser, but I don't want to have to change browsers, either permanently or just for using VVO.
 

Kalel

hypnotized
VVO Supporter 🍦🎈👾❤
Joined
Sep 19, 2018
Messages
419
Location
Miami,FL
SL Rez
2006
Joined SLU
2010
SLU Posts
1965
It does work in another browser, but I don't want to have to change browsers, either permanently or just for using VVO.
you have yet to state the browser it's being blocked on... let us know so we can try to walk you through it.
 

Maitimo

mostly 'armless
Joined
Feb 22, 2020
Messages
90
Location
UK
SL Rez
2008
I'm using Brave (which is basically Chrome, but without Google's nasty bits).
 

Free

Chapeau-ed Leader of the Free World
VVO Supporter 🍦🎈👾❤
Joined
Sep 22, 2018
Messages
9,051
Location
Underground in America
SL Rez
2008
Joined SLU
2009
SLU Posts
55565

Maitimo

mostly 'armless
Joined
Feb 22, 2020
Messages
90
Location
UK
SL Rez
2008

Khamon

Folk Harpist
Joined
Sep 23, 2018
Messages
742
Location
Alabama
SL Rez
2003
Joined SLU
2007
Shields? Shields! shields ha ha ha
 

Katheryne Helendale

🐱 Kitty Queen🐱
Joined
Sep 20, 2018
Messages
4,063
Location
Right... Behind... You...
SL Rez
2008
Joined SLU
October 2009
SLU Posts
65535
What happens if you try to view them with the browser in incognito mode? If that works, then you likely have some sort of browser add-on that is blocking images from loading from Snapzilla. You'll have to disable them one at a time until you find the culprit.

Out of curiosity, is there any difference between Brave and Chromium? I've heard of Brave, but I'm not familiar with it.
 

Free

Chapeau-ed Leader of the Free World
VVO Supporter 🍦🎈👾❤
Joined
Sep 22, 2018
Messages
9,051
Location
Underground in America
SL Rez
2008
Joined SLU
2009
SLU Posts
55565
Out of curiosity, is there any difference between Brave and Chromium? I've heard of Brave, but I'm not familiar with it.
Brave is basically Chromium with a focus on Tor and built-in privacy/protection from ad tracking and the like.
 
  • 1Thanks
Reactions: Katheryne Helendale

Clara D.

FOR PRESIDENT 2020!
Joined
Dec 24, 2018
Messages
2,116
Location
Phoenix, AZ, USA
SL Rez
2006
Joined SLU
Back in the day.
SLU Posts
100000000
Brave is basically Chromium with a focus on Tor and built-in privacy/protection from ad tracking and the like.
It's also got YetAnotherCryptocurrency you can use to 'tip' websites it in lieu of ads. If the website creator accepts YetAnotherCryptocurrency. Or something.

I just use firefox with uBlock Origin. :hide:
 

Maitimo

mostly 'armless
Joined
Feb 22, 2020
Messages
90
Location
UK
SL Rez
2008
What happens if you try to view them with the browser in incognito mode? If that works, then you likely have some sort of browser add-on that is blocking images from loading from Snapzilla. You'll have to disable them one at a time until you find the culprit.
In Incognito mode, it's exactly the same.

I have no add-ons installed.
 

Katheryne Helendale

🐱 Kitty Queen🐱
Joined
Sep 20, 2018
Messages
4,063
Location
Right... Behind... You...
SL Rez
2008
Joined SLU
October 2009
SLU Posts
65535
In Incognito mode, it's exactly the same.

I have no add-ons installed.
Well... shoot.

I assume you've done the usual clear browser cache and cookies?

That's all I've got.
 

Chalice Yao

The Purple
Joined
Sep 20, 2018
Messages
235
Location
Somewhere Purple, Germany
SL Rez
2007
Joined SLU
Dec 2007
SLU Posts
9108
The reason why it's failing is, Snapzilla seems to be having trouble with https://



This is the main page with Firefox and HTTPSEverywhere addon enabled.

The images from images.snapzilla.net won't load at all over https://, it just hangs until it times out:



Brave is probably set so on https:// sites like virtualverse, only https:// content loads. Given that Chrome is already doing this by default, or will soon, and that Firefox will follow - it's time to make Snapzilla properly https:// ready, Cris!
 

Maitimo

mostly 'armless
Joined
Feb 22, 2020
Messages
90
Location
UK
SL Rez
2008
The reason why it's failing is, Snapzilla seems to be having trouble with https://

Brave is probably set so on https:// sites like virtualverse, only https:// content loads. Given that Chrome is already doing this by default, or will soon, and that Firefox will follow - it's time to make Snapzilla properly https:// ready, Cris!
Ooh yes this explains it; it also explains the other thing too - pages with images taking forever to load. And yes, Brave IS set to show https only (not sure if I can change that - I'll have another root through the settings.

But why is it working for me on Chrome, if Chrome is doing the same? Maybe they haven't actually started doing that yet?
 

Chalice Yao

The Purple
Joined
Sep 20, 2018
Messages
235
Location
Somewhere Purple, Germany
SL Rez
2007
Joined SLU
Dec 2007
SLU Posts
9108
But why is it working for me on Chrome, if Chrome is doing the same? Maybe they haven't actually started doing that yet?
Yes, could be. I don't have Chrome to test it, but it is coming sooner than later. I think the endgame is to not show http:// at all at some point.